Historia

tiistai 28. huhtikuuta 2015

Poika 1 vee+risat ja jymy-yllätys

Poika on ylittänyt jo yhden vuoden rajapyykin. Meillä ei siis enää virallisesti ole vauvaa. Osaamisensakin osalta häntä voinee sanoa taaperoksi jo. Kaikki sanovat, että vauvavuosi menee kauhean nopeasti. Niin se tosiaan meneekin. Juurihan jäin äitiyslomalle ja juurihan hän syntyi. Ja nyt hän on jo niin isoa ja osaavaa poikaa.

A on niin kovin valloittava tapaus ja osaa jo monenlaisia asioita. Kävelemään hän oppi muutaman päivän päälle vuoden ikäisenä ja nyt hän kävellä viipottaa sinne tänne. Kohta ehkä jo juoksee. Juurikaan sanoja häneltä ei vielä tule ja minulla on jotenkin kutina, että hän ei vielä hetkeen ala puhumaankaan. Ainakin miehen suvussa lapset ovat alkaneet puhumaan vasta 2-3 ikävuoden paikkeilla. Omaa kieltään hän kyllä puhuu paljon, mutta se on sellaista vauvakieltä, josta äiti ei hyvällä tahdollakaan ymmärrä mitään ;).

Vaikka A ei puhu, niin hän ymmärtää jo todella paljon. Hänen sanavarastonsa ymmärryksen suhteen on laaja. Oikeastaan ehkä 10 kk oli sellainen rajapyykki, jolloin tuntuu, että hänen ymmärryksensä räjähti. Joka päivä yllätyn siitä kuinka paljon hän jo ymmärtää puhetta. Hän ymmärtää paitsi yksittäisiä sanoja paljon, myös lauseita esim. anna nallelle juotavaa, laita nalle tuoliin istumaan, kastele kukat jne. Tuo kastele kukat-juttu oli aika hauska. Joskus ennen yhden vuoden ikää A lähti hakemaan keittiöstä kastelukannua ja raahasi sen kovalla vaivalla olohuoneeseen, missä kukat sijaitsevat. Sitten yksitellen hän kävi "kastelemassa" kaikki kukat. Niin uskomattoman liikuttavaa. Miten noin pienet voivat ymmärtää jo niin paljon?!

A on todella liikkuvainen poika. Hän on kova kiipeilemään rappusia, sohvalle jne. Hän on myös kova pelaamaan jääkiekkoa. Meillä on sellainen leikkimaali, johon hän tekee maaleja omalla jääkiekkomailallaan. Se on varsinkin isän ja pojan lempipeli. Myös kirjoja A edelleen rakastaa. Oikeastaan ihan muutaman kk ikäisestä hän on ollut kiinnostunut kirjoista. Niitä luemmekin päivittäin monta ja hän itsekin "lueskelee" niitä.

Fröbelin palikat -dvd:stä olen saanut oivan avun päiviin. A rakastaa fröbeleitä ja jos täytyy laittaa ruokaa tai muuta vastaaavaa, niin palikat soimaan ja saan rauhassa tehtyä muutamia hommia.

Niin ja jymy-yllätys on se, että toissa viikon tiistaina tein positiivisen raskaustestin (kuukautisten piti alkaa to tai pe). Testejä tein joka aamu ja viivat vahvistuivat testi testiltä. Rv 3+6 (to) tein digitestinkin ja se näytti raskaana 2-3 vkoa. Toista raskautta olemme yrittäneet (ilman stressiä) siitä asti, kun kuukautiseni alkoivat A:n ollessa 6kk ikäinen. Raskausoireita ei ole vielä yhtään. Edes rinnat eivät ole arat. Sen takia minusta ei yhtään tunnu raskaana olevalta. Reilu viikon päästä on varhaisultra, jolloin selviää onko siellä todellakin joku. Jos tämä raskaus tulee kestämään, niin se on jo varmaa, että tulen olemaan 90 % rennompi kuin edellisessä raskaudessa.

Voimmeko me tosiaan olla yksi niistä pareista, joilla raskaus on parantanut hedelmällisyyttä?

Lisbet rv 5+4 tai5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti